ציר בקר/עגל

מרכיבים

  • 3 קילו עצמות בקר/ עגל (ללא מוח)
  • 3 יחידות גזר
  • 2 יחידות בצל
  • 1 יחידות כרישה
  • 2 גבעולים סלרי אמריקאי/ 1 ראש סלרי
  • 5 שיני שום
  • 2 עגבניות (חוצים ל2)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 בוקה גרני גדול
  • מים לכיסוי

    אופן ההכנה

    1. בסיר שבו מבשלים את הציר, מכניסים יחד עם שמן ניטרלי בצל, סלרי, גזר, וכרישה, ומשחימים (ביחד עם שום). שמים על אש גבוהה, ומערבבים.
    2. כשהעצמות קיבלו השחמה מהרוטב עגבניות, מוסיפים אותם לסיר יחד עם הירקות, ושופכים את המים.
    3. מורידים את השומן מהתבנית לתוך קערה נפרדת.
    4. שמים על 2 להבות בתבנית צלייה ונותנים לשאריות להשחים עוד קצת. מגרדים את המשקעים עם מרית, מוסיפים את המים, ושוטפים את המשקעים- לשחרר את כל מה שדבוק.
    5. את המשקעים מעבירים לתוך הסיר. מוסיפים מים לפי הצורך.
    6. מוסיפים את העגבניות ושאר הירקות (בוקה גרני). מבשלים על אש בינונית.
    7. מקפים את המרק (עושים מערבולת עם מצקת וכל השומן יוצא לצדדים).
    8. סוגרים עם נייר כסף עד לתום הבישול.

     

שתפו אותנו:

Facebook
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

תוכן עניינים

מאמרים ומתכונים

אולי תאהבו גם:

מתכון כנאפה גבינה

כנאפה גבינה מתכון

מרכיבים: 100 גרם אטריות קדאיף כ-100 גרם חמאה מומסת 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 1/3 גליל (65 גרם) גבינת עזים רכה גרידת לימון מלימון 1 זהירות בלי הליבה

כבד עוף עם צ'אטני תפוחים

מרכיבים: 5 יחידות כבד עוף מלח ופלפל צ'אטני: 2 תפוחי גרני סמית 50 גרם סוכר 50 גרם חומץ תפוחים 1/2 כפית ג'ינג'ר (מיקרופלין) 1 שן

טארט לימון מתכון הסכין והקרש

טארט לימון

מרכיבים: 150 גרם קמח 90 גרם חמאה (=לייצב את הקרם). 40 גרם אבקת סוכר 35 גרם ביצים קורט מלח חצי כפית זסט לימון מלית: 100

דילוג לתוכן