מרכיבים
- 3 קילו עצמות בקר/ עגל (ללא מוח)
- 3 יחידות גזר
- 2 יחידות בצל
- 1 יחידות כרישה
- 2 גבעולים סלרי אמריקאי/ 1 ראש סלרי
- 5 שיני שום
- 2 עגבניות (חוצים ל2)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 בוקה גרני גדול
- מים לכיסוי
אופן ההכנה
- בסיר שבו מבשלים את הציר, מכניסים יחד עם שמן ניטרלי בצל, סלרי, גזר, וכרישה, ומשחימים (ביחד עם שום). שמים על אש גבוהה, ומערבבים.
- כשהעצמות קיבלו השחמה מהרוטב עגבניות, מוסיפים אותם לסיר יחד עם הירקות, ושופכים את המים.
- מורידים את השומן מהתבנית לתוך קערה נפרדת.
- שמים על 2 להבות בתבנית צלייה ונותנים לשאריות להשחים עוד קצת. מגרדים את המשקעים עם מרית, מוסיפים את המים, ושוטפים את המשקעים- לשחרר את כל מה שדבוק.
- את המשקעים מעבירים לתוך הסיר. מוסיפים מים לפי הצורך.
- מוסיפים את העגבניות ושאר הירקות (בוקה גרני). מבשלים על אש בינונית.
- מקפים את המרק (עושים מערבולת עם מצקת וכל השומן יוצא לצדדים).
- סוגרים עם נייר כסף עד לתום הבישול.