כבד עוף עם צ'אטני תפוחים

מרכיבים:

  • 5 יחידות כבד עוף
  • מלח ופלפל

צ'אטני:

  • 2 תפוחי גרני סמית
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם חומץ תפוחים
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר (מיקרופלין)
  • 1 שן שום
  • 1/2 יחידות צ'ילי אדום
  • קורט מלח

סלט:

  • 3 עלי אנדיב סגול
  • 1/2 יחידות חסה בייבי ג'ט
  • עליי כוסברה
  • עליי נענע

רוטב:

  • 1/2 כפית ג'ינג'ר כבוש
  • 1/2 שן שום
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית חומץ
  • 2 כפות שמן
  • קורט טוגראשי
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

צ'אטני (קלחת):

  1. חומץ תפוחים + סוכר + ג'ינג'ר בקלחת. מניחים בצד.
  2. מקלפים תפוח, מורידים קירות, וחותכים לברנואז, מכניסים לסיר ומחממים על אש קטנה.
  3. מועכים שן שום וקוצצים.
  4. צ'ילי- חותכים ל2 רצועות, חותכים לג'וליין ואז לברנואז קטן. מוסיפים לתערובת.
  5. מבשלים עד שהתפוחים שקופים. אפשר להוסיף טיפה מלח. מצטמצם מאוד. להניח בצד.

 

 

 

 

סלט:

  1. מורידים מהבייבי גם את העלים המפוצצים בחול ומשאירים את הליבה. שוטפים היטב. חוצים לשמיניות. משרים במים עם חומץ בקערה.
  2. מפרידים את העלים של האנדיב (אפשר לנתק את הבסיס), אפשר לחצות אותן לפרזנטציה.
  3. שמים בקערה את החסות.
  • מכינים את העלי נענע + כוסברה.
  1. רוטב- חומץ + סוכר + ג'ינג'ר כבוש חתוך + שום קצוץ, ואז לקצוץ יחד עם הג'ינג'ר הקטן. מערבבים היטב + מוסיפים מלח וטוגראשי + שמן (כף).
  2. מכניסים את עלי הנענע והכוסברה (קורעים לחתיכות עם העלים ושומרים להגשה).

כבדים:

מצטיידים במלקחיים + כלי עם נייר סופג.

  1. מחממים מחבת שחורה (חמים, עדין).
  2. שמים כבדים בעקרה אובאלית ומתבלים במלח ופלפל מ2 הצדדים (ידיים יבשות).
  3. מחממים את השמן הניטרלי במחבת. מכניסים את הכבדים אחרי דקה וחצי/ 2. הופכים לעוד דקה (בחלקים לא צרובים לתת נגיעה של צריבה).

צלחות:

  1. מפזרים מעל צ'אטני בצורה חופשית.
  2. מניחים מעל הצ'אטני כמה כבדים (3).
  3. לתבל את הסלט עם ויניגרט. הופכים את העלים עם הידיים בזריזות ומסדרים מעל הצ'אטני. מביאים את הכבדים. שמים מעט מהעלים ממקודם.

 

טיפ לכבד עוף.

  • ככל שהכבד לבן יותר יש בו מר שומן.

שתפו אותנו:

Facebook
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכן עניינים

מאמרים ומתכונים

אולי תאהבו גם:

מתכון תאילנדי

ספרינג רולס תאילנדיים

מרכיבים: עלי סיגר/ אגרול אצה טרופה, להדבקת הגלילים שמן לטיגון עמוק למלית: נאם פריק- מי צ'ילי 100 גרם בשר עוף טחון 1 כף רוטב סויה

מתכון כנאפה גבינה

כנאפה גבינה מתכון

מרכיבים: 100 גרם אטריות קדאיף כ-100 גרם חמאה מומסת 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 1/3 גליל (65 גרם) גבינת עזים רכה גרידת לימון מלימון 1 זהירות בלי הליבה

כבד עוף עם צ'אטני תפוחים

מרכיבים: 5 יחידות כבד עוף מלח ופלפל צ'אטני: 2 תפוחי גרני סמית 50 גרם סוכר 50 גרם חומץ תפוחים 1/2 כפית ג'ינג'ר (מיקרופלין) 1 שן

חדש!
מגיעים אליכם עד הבית!

רוצים להישאר מתחת לשמיכה בבית ולא לצאת?
נמאס לכם תמיד אותו הדבר?
מתאים לכם ג'בטה חמה ומיוחדת
חדש במסעדת סעדיה אנחנו מגיעים אליכם עד לבית

דילוג לתוכן