ספרינג רולס תאילנדיים

מרכיבים

  • עלי סיגר/ אגרול
  • אצה טרופה, להדבקת הגלילים
  • שמן לטיגון עמוק

למלית

  • נאם פריק- מי צ'ילי
  • 100 גרם בשר עוף טחון
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית סוכר
  • 30 גרם אטריות שעועית
  • 30 גרם גזר קלוף ומגורד
  • 20 גרם פטריות "אוזן היער"
  • 20 גרם כרוב שיפונאד
  • 2 כפות שיני שום כתושות
  • 2 כפות כוסברה קצוצה (גבעולים)
  • 1/2 כפית פלפל לבן גרוס

לרוטב

  • מי פלפל
  • 100 גרם רוטב דגים תאילנדי
  • 100 גרם סוכר דמררה
  • 20 גרם מים
  • כמה כפות מיץ לימון/ ליים
  • כמה פרוסות צ'ילי אדום טרי
  • שן שום קצוצה

להגשה

  • עלי חסה שטופים
  • עלי כוסברה
  • נענע
  • בזיל תאילנדי

אופן ההכנה

אטריות

(פחות מדקה של בישול).

  1. במים רותחים, מבשלים אטריות (זה מוכן כשמותחים את האטרייה והיא לא נשברת). אפשר לסגור את האש עשרים דקות מרגע ההכנסה.
  2. מעבירים למסננת פסטה. לשים מים קרים מהברז לקרר אותם. סוחטים את המים.

 

 

מלית

  1. לוקחים 4 גבעולי כוסברה, ואת העלים שוטפים ושמים במקרר להגשה.
  2. חותכים את הפטריות לשיפונה, ואז לקוביות (רצועות ואז קוביות).
  3. בקערה שמים מים + רוטב דגים + קצת שום + צ'ילי + סוכר + מיץ לימון.
  • את הצ'ילי חותכים לרצועות אלכסוניות ולשמור במקרר (אפשר כמה ימים. מוגש קר).
  1. בקערה גדולה שמים את הפטריות והכוסברה. מוסיפים את הגזר והכרוב + בשר.
  2. קוצצים מעט את האטריות, ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את השום, ומעט פלפל לבן.
  4. מוסיפים סויה (מליחות) + סוכר, ומערבבים היטב. אפשר לתקן תיבול.

הכנת ספרינגרול

  1. לוקחים כף מלית גדולה ושמים על קצוות האגרול. מקפלים שוליים פנימה, ושמים ביצה טרופה. (לא מקפלים, מושכים החוצה, שיצא צינור).
  • לשים ביצה על התפר וזה ייסגר היטב. אפשר לשים ביצה ישר על הקצה.

טיגון

  1. לוקחים קערה עם נייר סופג.
  2. מחממים סיר עם שמן (180 מעלות).
  3. מטגנים.
  4. מגישים עם רוטב.

שתפו אותנו:

Facebook
WhatsApp
Email

3 תגובות על “ספרינג רולס תאילנדיים

  1. ניר מלכה אומר:

    ואוו עשיתי את המתכון יצא לי מושלם !!
    אשמח בבקשה שתעלה עוד מתכונים מגניבים 🙏

  2. יוסי צוקרברג אומר:

    ניסיתי בבית ויצא לי מהמם, הילדים ובמיוחד המבוגרים עפו על זה. נשמח לקבל עוד מתכונים כאלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

תוכן עניינים

מאמרים ומתכונים

אולי תאהבו גם:

מתכון כנאפה גבינה

כנאפה גבינה מתכון

מרכיבים: 100 גרם אטריות קדאיף כ-100 גרם חמאה מומסת 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 1/3 גליל (65 גרם) גבינת עזים רכה גרידת לימון מלימון 1 זהירות בלי הליבה

כבד עוף עם צ'אטני תפוחים

מרכיבים: 5 יחידות כבד עוף מלח ופלפל צ'אטני: 2 תפוחי גרני סמית 50 גרם סוכר 50 גרם חומץ תפוחים 1/2 כפית ג'ינג'ר (מיקרופלין) 1 שן

טארט לימון מתכון הסכין והקרש

טארט לימון

מרכיבים: 150 גרם קמח 90 גרם חמאה (=לייצב את הקרם). 40 גרם אבקת סוכר 35 גרם ביצים קורט מלח חצי כפית זסט לימון מלית: 100

דילוג לתוכן