מרכיבים
- עלי סיגר/ אגרול
- אצה טרופה, להדבקת הגלילים
- שמן לטיגון עמוק
למלית
- נאם פריק- מי צ'ילי
- 100 גרם בשר עוף טחון
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 כפית סוכר
- 30 גרם אטריות שעועית
- 30 גרם גזר קלוף ומגורד
- 20 גרם פטריות "אוזן היער"
- 20 גרם כרוב שיפונאד
- 2 כפות שיני שום כתושות
- 2 כפות כוסברה קצוצה (גבעולים)
- 1/2 כפית פלפל לבן גרוס
לרוטב
- מי פלפל
- 100 גרם רוטב דגים תאילנדי
- 100 גרם סוכר דמררה
- 20 גרם מים
- כמה כפות מיץ לימון/ ליים
- כמה פרוסות צ'ילי אדום טרי
- שן שום קצוצה
להגשה
- עלי חסה שטופים
- עלי כוסברה
- נענע
- בזיל תאילנדי
אופן ההכנה
אטריות
(פחות מדקה של בישול).
- במים רותחים, מבשלים אטריות (זה מוכן כשמותחים את האטרייה והיא לא נשברת). אפשר לסגור את האש עשרים דקות מרגע ההכנסה.
- מעבירים למסננת פסטה. לשים מים קרים מהברז לקרר אותם. סוחטים את המים.
מלית
- לוקחים 4 גבעולי כוסברה, ואת העלים שוטפים ושמים במקרר להגשה.
- חותכים את הפטריות לשיפונה, ואז לקוביות (רצועות ואז קוביות).
- בקערה שמים מים + רוטב דגים + קצת שום + צ'ילי + סוכר + מיץ לימון.
- את הצ'ילי חותכים לרצועות אלכסוניות ולשמור במקרר (אפשר כמה ימים. מוגש קר).
- בקערה גדולה שמים את הפטריות והכוסברה. מוסיפים את הגזר והכרוב + בשר.
- קוצצים מעט את האטריות, ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את השום, ומעט פלפל לבן.
- מוסיפים סויה (מליחות) + סוכר, ומערבבים היטב. אפשר לתקן תיבול.
הכנת ספרינגרול
- לוקחים כף מלית גדולה ושמים על קצוות האגרול. מקפלים שוליים פנימה, ושמים ביצה טרופה. (לא מקפלים, מושכים החוצה, שיצא צינור).
- לשים ביצה על התפר וזה ייסגר היטב. אפשר לשים ביצה ישר על הקצה.
טיגון
- לוקחים קערה עם נייר סופג.
- מחממים סיר עם שמן (180 מעלות).
- מטגנים.
- מגישים עם רוטב.