מתכונים וטיפים הסכין והקרש-סלט מגדרה

מרכיבים

  • 2 בצלים
  • 2 כפות שקדים גפרורים
  • 30 גרם שמן זית
  • 1 כפית זרעי כמון שלמים
  • 100 גרם עדשים שחורות
  • 1 יחידות מקל קינמון
  • מעט מלח
  • 1 לימון
  • 10 גבעולי פטרוזיליה
  • 15 גבעולי כוסברה
  • 2 כפות שמן זית

אורז

  • 100 גרם אורז בסמטי
  • 2 כפות שמן ניטרלי
  • מלח
  • 200 גרם מים רותחים

טחינה

  • 50 גרם טחינה גולמית
  • מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח

כלים

  • 2 סירי קלחת
  • סיר בינוני 1
  • לקקן
  • סכין שף
  • מד ליטר
  • נייר כסף
  • נייר פרגמנט
  • קערות קטנות
  • מסננת
  • קערה גדולה
  • קערה אובאלית
  • מטרפה
  • מייבש חסה
  • מסחטת לימון
  • קערת הגשה אובאלית

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל180 מעלות. אפשר לשלוח את האורז לתנור ולהתחיל עם הבצל.

הכנת אורז

  1. לוקחים קלחת מחוממת עם שמן ומטגנים ישר את האורז עד שהוא שקוף ורך. מערבבים עם לקקן. מוסיפים מלח.
  2. כשנוגעים באורז אבל לא יכולים יותר משנייה, אז מורידים מים (פי 2 מהאורז- חצי). צריך לשמוע צליל. משתמשים במד ליטר למים ולאורז. מנמיכים את האש.
  3. מורידים מהאש ומכסים עם נייר פרגמנט ועם נייר כסף, ומכניסים לתנור ל18 דקות.
  4. נותנים לאורז לנוח כמה דקות מכוסה (עם מגבת על הידית).

הכנת עדשים

  1. מכניסים עדשים לקלחת, ומכסים במים.
  2. מכניסים מקל קינמון ומעט מלח. מערבבים מעט עם לקקן.
  3. מרגע הרתיחה- 10/15 דקות אמור להיות מוכן (אבל לשים לב כי זה לא מדויק).

בצלים ושקדים

  1. לוקחים בצל, חותכים לחצי אמנסה, ושמים בקערה (להוריד את החלק של השורש).
  2. לוקחים סיר ומוסיפים שמן זית.
  3. קולים את השקדים (מערבבים מעט).
  4. מוסיפים את הכמון, ומורידים ישר לתוך מסננת בקערה גדולה. את השקדים מורידים לקערה קטנה אובאלית.
  5. לוקחים סיר ומוסיפים את השמן ואת השקדים מקודם לכן, ומחממים.
  6. מוסיפים את הבצל (אש גדולה ומטגנים קצת) עם לקקן. לאחר שלוש דקות, מורידים את האש ומטגנים עד שהוא מושחם.

הכנת טחינה

  1. שמים מים בקערה.
  2. מוסיפים טחינה + מיץ לימון, וטורפים עם מטרפה.
  3. מוסיפים מעט מלח, וטורפים.
  4. שומרים במקרר עד להגשה.

סיום

  1. פותחים את האורז ומערבבים (פותחים) עם מזלג (שאדי המים יצאו). מכסים ושמים בצד.
  2. מסננים את המים של העדשים לקערה, ואת העדשים לקערה נפרדת. מערבבים עם מקל הקינמון.
  3. מעבירים את הבצל לקערה אובאלית (לא הכל).
  4. קוצצים את העשבי תיבול, וסוחטים מיץ לימון.

הרכבה

  1. בקערה גדולה, שמים בהדרגה אורז, עדשים, שקדים, חלק מהבצל, וקצת עלים. מוסיפים לימון, מעט מלח, ופלפל.

שתפו אותנו:

Facebook
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכן עניינים

מאמרים ומתכונים

אולי תאהבו גם:

מתכון תאילנדי

ספרינג רולס תאילנדיים

מרכיבים: עלי סיגר/ אגרול אצה טרופה, להדבקת הגלילים שמן לטיגון עמוק למלית: נאם פריק- מי צ'ילי 100 גרם בשר עוף טחון 1 כף רוטב סויה

מתכון כנאפה גבינה

כנאפה גבינה מתכון

מרכיבים: 100 גרם אטריות קדאיף כ-100 גרם חמאה מומסת 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 1/3 גליל (65 גרם) גבינת עזים רכה גרידת לימון מלימון 1 זהירות בלי הליבה

כבד עוף עם צ'אטני תפוחים

מרכיבים: 5 יחידות כבד עוף מלח ופלפל צ'אטני: 2 תפוחי גרני סמית 50 גרם סוכר 50 גרם חומץ תפוחים 1/2 כפית ג'ינג'ר (מיקרופלין) 1 שן

חדש!
מגיעים אליכם עד הבית!

רוצים להישאר מתחת לשמיכה בבית ולא לצאת?
נמאס לכם תמיד אותו הדבר?
מתאים לכם ג'בטה חמה ומיוחדת
חדש במסעדת סעדיה אנחנו מגיעים אליכם עד לבית

דילוג לתוכן