מרכיבים
- 2 בצלים
- 2 כפות שקדים גפרורים
- 30 גרם שמן זית
- 1 כפית זרעי כמון שלמים
- 100 גרם עדשים שחורות
- 1 יחידות מקל קינמון
- מעט מלח
- 1 לימון
- 10 גבעולי פטרוזיליה
- 15 גבעולי כוסברה
- 2 כפות שמן זית
אורז
- 100 גרם אורז בסמטי
- 2 כפות שמן ניטרלי
- מלח
- 200 גרם מים רותחים
טחינה
- 50 גרם טחינה גולמית
- מים
- 1 כף מיץ לימון
- מלח
כלים
- 2 סירי קלחת
- סיר בינוני 1
- לקקן
- סכין שף
- מד ליטר
- נייר כסף
- נייר פרגמנט
- קערות קטנות
- מסננת
- קערה גדולה
- קערה אובאלית
- מטרפה
- מייבש חסה
- מסחטת לימון
- קערת הגשה אובאלית
אופן ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות. אפשר לשלוח את האורז לתנור ולהתחיל עם הבצל.
הכנת אורז
- לוקחים קלחת מחוממת עם שמן ומטגנים ישר את האורז עד שהוא שקוף ורך. מערבבים עם לקקן. מוסיפים מלח.
- כשנוגעים באורז אבל לא יכולים יותר משנייה, אז מורידים מים (פי 2 מהאורז- חצי). צריך לשמוע צליל. משתמשים במד ליטר למים ולאורז. מנמיכים את האש.
- מורידים מהאש ומכסים עם נייר פרגמנט ועם נייר כסף, ומכניסים לתנור ל18 דקות.
- נותנים לאורז לנוח כמה דקות מכוסה (עם מגבת על הידית).
הכנת עדשים
- מכניסים עדשים לקלחת, ומכסים במים.
- מכניסים מקל קינמון ומעט מלח. מערבבים מעט עם לקקן.
- מרגע הרתיחה- 10/15 דקות אמור להיות מוכן (אבל לשים לב כי זה לא מדויק).
בצלים ושקדים
- לוקחים בצל, חותכים לחצי אמנסה, ושמים בקערה (להוריד את החלק של השורש).
- לוקחים סיר ומוסיפים שמן זית.
- קולים את השקדים (מערבבים מעט).
- מוסיפים את הכמון, ומורידים ישר לתוך מסננת בקערה גדולה. את השקדים מורידים לקערה קטנה אובאלית.
- לוקחים סיר ומוסיפים את השמן ואת השקדים מקודם לכן, ומחממים.
- מוסיפים את הבצל (אש גדולה ומטגנים קצת) עם לקקן. לאחר שלוש דקות, מורידים את האש ומטגנים עד שהוא מושחם.
הכנת טחינה
- שמים מים בקערה.
- מוסיפים טחינה + מיץ לימון, וטורפים עם מטרפה.
- מוסיפים מעט מלח, וטורפים.
- שומרים במקרר עד להגשה.
סיום
- פותחים את האורז ומערבבים (פותחים) עם מזלג (שאדי המים יצאו). מכסים ושמים בצד.
- מסננים את המים של העדשים לקערה, ואת העדשים לקערה נפרדת. מערבבים עם מקל הקינמון.
- מעבירים את הבצל לקערה אובאלית (לא הכל).
- קוצצים את העשבי תיבול, וסוחטים מיץ לימון.
הרכבה
- בקערה גדולה, שמים בהדרגה אורז, עדשים, שקדים, חלק מהבצל, וקצת עלים. מוסיפים לימון, מעט מלח, ופלפל.