מרכיבים:
- 150 גרם קמח
- 90 גרם חמאה (=לייצב את הקרם).
- 40 גרם אבקת סוכר
- 35 גרם ביצים
- קורט מלח
- חצי כפית זסט לימון
מלית:
- 100 גרם מיץ לימון
- 140 גרם סוכר
- 2 ביצים + 1 חלמון
- 170 גרם חמאה
מרנג יוזו:
- 200 גרם חלבון
- 200 גרם סוכר
- 2 כפות מיץ יוזו
להרכבה:
- תות/ פטל טרי
- קליפות לימון מסוכר
אופן ההכנה:
הורדת משקולות ועוד 10 דקות.
מנוחה על רשת ולא על תבנית (מעבירים באמצעות הקלף מתכת) לקירור.
- מחממים סיר עם מים לבאן מרו.
- לוקחים קליפות לימון (קונפי) מסוכרות, וחותכים. מפזרים בתחתית של הקלתית.
- מערבבים על סיר גדול עם מטרפה סוכר, ביצים, ומיץ לימון (היטב).
- מעלים על האדים, ומערבבים עם לקקן. (הטמפרטורה היא 45 מעלות והיא עולה כל זמן).
- חמאה מכניסים כשמורידים את הטמפרטורה ל50 מעלות.
- כשהביצים יקרישו את התערובת זה יסמיך (75 מעלות). מכבים את האש ועוברים עם זה לקערה עם מים קרים, ולהגיע ל50 מעלות. התערובת צריכה להיות נוזלית. מעבירים למד ליטר, מוסיפים חמאה, וטוחנים עם דמיקס. לא להעלות מעל לפני שטח התערובת. מסובבים את המד ליטר סביב הדמיקס.
- כשהתערובת אחידה, מוזגים את התערובת מהר כדי שפני השטח יהיה חלק. מעבירים למקרר לכמה שעות (הקרם צריך להיות יציב, עדיף לילה).
- הכנת בצק קודם- אפייה על עיוור (170 מעלות) ל15 דקות.
- אפייה רק של הקלתית.
- מגישים עם מרנג-
- מקציפים חלבונים
- מוסיפים סוכר ואת היוזו
- מקציפים עד שהמרנג יציב
- מהירות גבוהה.