מרכיבים:
100 גרם אטריות קדאיף
כ-100 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
1/3 גליל (65 גרם) גבינת עזים רכה
גרידת לימון מלימון 1 זהירות בלי הליבה רק את הצהוב.
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
40-30 מ"ל (½1 כפות) מי ורדים- לא חובה מי ורדים רק מי שמתחבר.
אופן הכנה:
- מכינים את הסירופ: שמים סוכר ומים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים ומערבבים.
- מכינים את הכנאפה מערבבים ריקוטה וגבינת עיזים לתערובת אחידה בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה בעזרת היד.
- לוקחים את החמאה וממסים אותה על אש נמוכה עדיפות לחמאה מזוגגת אבל סתם עבודה יותר קשה.
- לאחר שהחמאה נמסה להרטיב את האטריות עם החמאה ולערבב הכל ביחד שהכל האטריות יספגו את החמאה.
- יוצקים למחבת 4 כפות חמאה מומסת. משטחים מעל מחצית מן האטריות בשכבה אחידה. מורחים על האטריות את תערובת הגבינות ומכסים בשכבה שנייה של אטריות.
- מטגנים על להבה בינונית כ-4-3 דקות עד שהאטריות בתחתית מזהיבות. הופכים בזהירות על צלחת גדולה ומחזירים למחבת. מטגנים 4-3 דקות עד הזהבה מהצד השני.
- במהלך הבישול להוסיף קצת מהסירופ לספיגת טעמים ולריקוח הגבינה ולמנוע הישרפות.
- (יוצקים על האטריות את כל הסירופ ומטגנים עד שנספג. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם)