כנאפה גבינה מתכון

מתכון כנאפה גבינה

מרכיבים:

100 גרם אטריות קדאיף

כ-100 גרם חמאה מומסת

250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

1/3 גליל (65 גרם) גבינת עזים רכה

גרידת לימון מלימון 1 זהירות בלי הליבה רק את הצהוב.

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

180 מ"ל (3/4 כוס) מים

40-30 מ"ל (½1 כפות) מי ורדים- לא חובה מי ורדים רק מי שמתחבר.

אופן הכנה:

  1. מכינים את הסירופ: שמים סוכר ומים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים ומערבבים.
  2. מכינים את הכנאפה מערבבים ריקוטה וגבינת עיזים לתערובת אחידה בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה בעזרת היד.
  3. לוקחים את החמאה וממסים אותה על אש נמוכה עדיפות לחמאה מזוגגת אבל סתם עבודה יותר קשה.
  4. לאחר שהחמאה נמסה להרטיב את האטריות עם החמאה ולערבב הכל ביחד שהכל האטריות יספגו את החמאה.
  5. יוצקים למחבת 4 כפות חמאה מומסת. משטחים מעל מחצית מן האטריות בשכבה אחידה. מורחים על האטריות את תערובת הגבינות ומכסים בשכבה שנייה של אטריות.
  6. מטגנים על להבה בינונית כ-4-3 דקות עד שהאטריות בתחתית מזהיבות. הופכים בזהירות על צלחת גדולה ומחזירים למחבת. מטגנים 4-3 דקות עד הזהבה מהצד השני.
  7. במהלך הבישול להוסיף קצת מהסירופ לספיגת טעמים ולריקוח הגבינה ולמנוע הישרפות.
  8. (יוצקים על האטריות את כל הסירופ ומטגנים עד שנספג. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם)

שתפו אותנו:

Facebook
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

תוכן עניינים

מאמרים ומתכונים

אולי תאהבו גם:

מתכון כנאפה גבינה

כנאפה גבינה מתכון

מרכיבים: 100 גרם אטריות קדאיף כ-100 גרם חמאה מומסת 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 1/3 גליל (65 גרם) גבינת עזים רכה גרידת לימון מלימון 1 זהירות בלי הליבה

כבד עוף עם צ'אטני תפוחים

מרכיבים: 5 יחידות כבד עוף מלח ופלפל צ'אטני: 2 תפוחי גרני סמית 50 גרם סוכר 50 גרם חומץ תפוחים 1/2 כפית ג'ינג'ר (מיקרופלין) 1 שן

טארט לימון מתכון הסכין והקרש

טארט לימון

מרכיבים: 150 גרם קמח 90 גרם חמאה (=לייצב את הקרם). 40 גרם אבקת סוכר 35 גרם ביצים קורט מלח חצי כפית זסט לימון מלית: 100

דילוג לתוכן