מרכיבים:
- 5 יחידות כבד עוף
- מלח ופלפל
צ'אטני:
- 2 תפוחי גרני סמית
- 50 גרם סוכר
- 50 גרם חומץ תפוחים
- 1/2 כפית ג'ינג'ר (מיקרופלין)
- 1 שן שום
- 1/2 יחידות צ'ילי אדום
- קורט מלח
סלט:
- 3 עלי אנדיב סגול
- 1/2 יחידות חסה בייבי ג'ט
- עליי כוסברה
- עליי נענע
רוטב:
- 1/2 כפית ג'ינג'ר כבוש
- 1/2 שן שום
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית חומץ
- 2 כפות שמן
- קורט טוגראשי
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
צ'אטני (קלחת):
- חומץ תפוחים + סוכר + ג'ינג'ר בקלחת. מניחים בצד.
- מקלפים תפוח, מורידים קירות, וחותכים לברנואז, מכניסים לסיר ומחממים על אש קטנה.
- מועכים שן שום וקוצצים.
- צ'ילי- חותכים ל2 רצועות, חותכים לג'וליין ואז לברנואז קטן. מוסיפים לתערובת.
- מבשלים עד שהתפוחים שקופים. אפשר להוסיף טיפה מלח. מצטמצם מאוד. להניח בצד.
סלט:
- מורידים מהבייבי גם את העלים המפוצצים בחול ומשאירים את הליבה. שוטפים היטב. חוצים לשמיניות. משרים במים עם חומץ בקערה.
- מפרידים את העלים של האנדיב (אפשר לנתק את הבסיס), אפשר לחצות אותן לפרזנטציה.
- שמים בקערה את החסות.
- מכינים את העלי נענע + כוסברה.
- רוטב- חומץ + סוכר + ג'ינג'ר כבוש חתוך + שום קצוץ, ואז לקצוץ יחד עם הג'ינג'ר הקטן. מערבבים היטב + מוסיפים מלח וטוגראשי + שמן (כף).
- מכניסים את עלי הנענע והכוסברה (קורעים לחתיכות עם העלים ושומרים להגשה).
כבדים:
מצטיידים במלקחיים + כלי עם נייר סופג.
- מחממים מחבת שחורה (חמים, עדין).
- שמים כבדים בעקרה אובאלית ומתבלים במלח ופלפל מ2 הצדדים (ידיים יבשות).
- מחממים את השמן הניטרלי במחבת. מכניסים את הכבדים אחרי דקה וחצי/ 2. הופכים לעוד דקה (בחלקים לא צרובים לתת נגיעה של צריבה).
צלחות:
- מפזרים מעל צ'אטני בצורה חופשית.
- מניחים מעל הצ'אטני כמה כבדים (3).
- לתבל את הסלט עם ויניגרט. הופכים את העלים עם הידיים בזריזות ומסדרים מעל הצ'אטני. מביאים את הכבדים. שמים מעט מהעלים ממקודם.
טיפ לכבד עוף.
- ככל שהכבד לבן יותר יש בו מר שומן.