מרכיבים:
טורטיה:
- 140 גרם קמח תירס מיוחד לטורטייה
- 220 גרם מים פושרים / חמימים
- 1/4 כפית מלח
- כפית שמן
סלט סזאר:
- 3-4 עלי חסה
- 25 גרם מיונז
- 2 גרם רוטב דגים
- 2 גרם שום
- כפית חומץ
- 5 גרם פרמזן
דג פריך:
- 150 גרם פילה קוד
בריין:
- 1 ליטר מים
- 100 גרם מלח
- 80 גרם סוכר
בלילת בירה:
- 250 גרם בירה – רצוי קרה
- 20 גרם וודקה
- 200 גרם קמח עוגות / פסטה
- 5 גרם מלח
- 5 גרם סודה לשתייה
סלסה ורדה:
- 400 גרם טומטיו
- 50 גרם כוסברה- גבעולים
- 50 גרם חלפיניו כבוש
- 30 גרם שום
- 5 גרם מלח
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
דג:
בריין- מים + מלח + סוכר, מערבבים היטב שהסוכר והמלח יימסו ועושים בריין של 10 דקות. סופגים היטב עם נייר שאריות נוזלים וחותכים למנות, ולקערה.
בלילת בירה:
לתוך קערה מוסיפים קמח ובירה + מלח + אבקת סודה לשתייה + וודקה, ומערבבים עם מטרפה (שומרים במקרר מנוילן).
רוטב סלט סזאר:
לתוך קערה מכניסים מיונז + רוטב דגים + שום כתוש + חומץ + פרמזן, ומערבבים היטב.
טורטייה:
- בקערה שמים קמח + מלח + שמן, ומערבבים. מוסיפים מים ומערבבים עם כף. מניילנים ושמים בצד ל10 דקות.
- קורצים כדורים, מניחים 2 ניירות אפייה בין הtortia press למניעת הדבקות ועושים press פעמיים. / או בתוך סיר, חשוב שיהיה ניילון למניעת הדבקה.
- מחממים מחבת טפלון על אש קטנה עד שנוצר כיס וקצת שחום כמו פיתה וישר מעבירים למחבת נקייה וסוגרים בתוכה את הטורטיות. הופכים פעמיים. שמים מתחת למגבת בערימה.
טיגון והרכבה:
- מקמחים את הדגים עם קורנפלור (מעט) כדי שהבלילה תיתפס יותר טוב.
- מכינים גסטרונום עם נייר סופג וספיידר ומטגנים. לפני ההכנסה לשמן, עושים לו סיבוב ואז מכניסים לגמרי.
סלסה ורודה:
טוחנים את כל המרכיבים במג'מיקס.
סגירה:
מתבלים את החסה ברוטב קיסר ומרכיבים- טורטייה + חסה קיסר + דג, ומעל סלסה ורודה + כוסברה, ואפשר גם בצל כבוש.