מרכיבים:
בצק פסטה:
- 200 גרם קמח פסטה
- 50 גרם דורום
- 2 ביצים
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מים
- מעט מלח
מלית:
- 100 גרם ריקוטה טרייה
- 100 דלורית צלויה
- 20 גרם פרמזן מגורד
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 חלמון
- מלח, פלפל ואגוז מוסקט
רוטב:
- 50 גרם חמאה
- 2 עלי מרווה
- שן שום
- מלח ופלפל
- פרמזן (שבבים מגולפים)
- 20 גרם אגוזי לוז קלויים (חוצים אותם)
אופן ההכנה:
בצק פסטה: (מכינים לפי המלטליאטי)
מרתיחים סיר עם מים עם הרבה מלח.
- מוציאים את ה"בשר" של הדלורית (לשמור להגשה קוביות של הדלורית).
- שמים בקערה ריקוטה + פרמזן + פירורי לחם + דלורית + חלמון + מלח ופלפל. מערבבים היטב ואז מוסיפים אגוז מוסקט ומערבבים שוב.
- מעבירים את המלית לשקית זילוף.
- מביאים את הבצק של הטורטליני עד למצב 7 (אפשר לחצות ל2 כשהם ארוכים מדי). שמים בקמח בתחתית של הבצק (למעלה לא מקמחים) וקורצים עיגולים.
- מכינים מגש מקומח מעט ומסדרים את הטורטיליני הקרוצים ומכסים בניילון נצמד (כמו מניפה).
- להוריד עודפי קמח ומברישים עם מברשת עם קצת מים (על חצי טורטיליני).
- שמים כמות קטנה של טורטיליני שרק יתחבר, ואז עוברים עם האצבעות סביב המלית ואוטמים. שמים חצי ירח (שמים את האצבע בתוך המלית וסוגרים). להעביר לקערה אובאלית מקומחת קלות.
- מתבלים את הקוביות דלעת בשמן זית וקצת מלח.
רוטב:
מחממים מחבת טפלון ושמים חמאה יחד עם מרווה ושן שום מעוכה. מתחילים מאש גדולה ואז מורידים מהאש כשזה חם.
טורטיליני:
מכניסים למים לשלוש דקות. מורידים עם ספיידר לרוטב. אפשר להוסיף עוד חמאה פנימה, ומערבבים עם כף. הרוטב מחכה לפסטה ולא הפוך.
הגשה:
מפזרים חלק מהאגוזים בתוך המחבת (לשים חמישה) ולהרטיב קצת. אם הרוטב מצומצם מידי אפשר להוסיף מים. מקשטים עם פרמזן ומוסיפים את הקוביות דלעת.