טורטיליני דלעת צלויה בחמאה חומה ואגוזי לוז

טורטליני דלעת עם חמאה חומה ומרווה-שף פרטי מתכון

מרכיבים:

בצק פסטה:

  • 200 גרם קמח פסטה
  • 50 גרם דורום
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מים
  • מעט מלח

מלית:

  • 100 גרם ריקוטה טרייה
  • 100 דלורית צלויה
  • 20 גרם פרמזן מגורד
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 חלמון
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט

רוטב:

  • 50 גרם חמאה
  • 2 עלי מרווה
  • שן שום
  • מלח ופלפל
  • פרמזן (שבבים מגולפים)
  • 20 גרם אגוזי לוז קלויים (חוצים אותם)

אופן ההכנה:

בצק פסטה: (מכינים לפי המלטליאטי)

מרתיחים סיר עם מים עם הרבה מלח.

  1. מוציאים את ה"בשר" של הדלורית (לשמור להגשה קוביות של הדלורית).
  2. שמים בקערה ריקוטה + פרמזן + פירורי לחם + דלורית + חלמון + מלח ופלפל. מערבבים היטב ואז מוסיפים אגוז מוסקט ומערבבים שוב.
  3. מעבירים את המלית לשקית זילוף.
  4. מביאים את הבצק של הטורטליני עד למצב 7 (אפשר לחצות ל2 כשהם ארוכים מדי). שמים בקמח בתחתית של הבצק (למעלה לא מקמחים) וקורצים עיגולים.
  5. מכינים מגש מקומח מעט ומסדרים את הטורטיליני הקרוצים ומכסים בניילון נצמד (כמו מניפה).
  6. להוריד עודפי קמח ומברישים עם מברשת עם קצת מים (על חצי טורטיליני).
  7. שמים כמות קטנה של טורטיליני שרק יתחבר, ואז עוברים עם האצבעות סביב המלית ואוטמים. שמים חצי ירח (שמים את האצבע בתוך המלית וסוגרים). להעביר לקערה אובאלית מקומחת קלות.
  • מתבלים את הקוביות דלעת בשמן זית וקצת מלח.

 

רוטב:

מחממים מחבת טפלון ושמים חמאה יחד עם מרווה ושן שום מעוכה. מתחילים מאש גדולה ואז מורידים מהאש כשזה חם.

טורטיליני:

מכניסים למים לשלוש דקות. מורידים עם ספיידר לרוטב. אפשר להוסיף עוד חמאה פנימה, ומערבבים עם כף. הרוטב מחכה לפסטה ולא הפוך.

הגשה:

מפזרים חלק מהאגוזים בתוך המחבת (לשים חמישה) ולהרטיב קצת. אם הרוטב מצומצם מידי אפשר להוסיף מים. מקשטים עם פרמזן ומוסיפים את הקוביות דלעת.

שתפו אותנו:

Facebook
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

תוכן עניינים

מאמרים ומתכונים

אולי תאהבו גם:

מתכון כנאפה גבינה

כנאפה גבינה מתכון

מרכיבים: 100 גרם אטריות קדאיף כ-100 גרם חמאה מומסת 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 1/3 גליל (65 גרם) גבינת עזים רכה גרידת לימון מלימון 1 זהירות בלי הליבה

כבד עוף עם צ'אטני תפוחים

מרכיבים: 5 יחידות כבד עוף מלח ופלפל צ'אטני: 2 תפוחי גרני סמית 50 גרם סוכר 50 גרם חומץ תפוחים 1/2 כפית ג'ינג'ר (מיקרופלין) 1 שן

טארט לימון מתכון הסכין והקרש

טארט לימון

מרכיבים: 150 גרם קמח 90 גרם חמאה (=לייצב את הקרם). 40 גרם אבקת סוכר 35 גרם ביצים קורט מלח חצי כפית זסט לימון מלית: 100

דילוג לתוכן